Pengenalan

Hits: 2071

‘KONSERT GEMA ESPRESI JASA WINDS KE-2 2019’

Melihat kepada pengalaman yang luas dalam pelbagai persembahan yang telah disertai. Kini, Jasa Winds ingin melebarkan sayapnya supaya lebih dikenali masyarakat sekitar kuantan iaitu dengan mengadakan ‘Konsert Gema Ekspresi Jasa Winds ke-2 2019’. Diharapkan agar program ini akan mendapat sokongan daripada pelbagai pihak terutamanya badan korporat, swasta dan badan-badan kerajaan dalam usaha melahirkan pelajar yang berkeyakinan tinggi, berketrampilan dan berkepimpinan bertaraf dunia.

MISI
Memperkenalkan dan mengembangkan muzik wind orkestra disekitar penduduk kuantan dan mengeratkan hubungan silaturrahim di kalangan pelajar.

MATLAMAT
Membuka satu lembaran baru dalam aspek pemikiran kepada masyarakat tentang muzik wind orkestra juga di kalangan pelajar-pelajar di sekitar kuantan.

OBJEKTIF PROGRAM

  1. Meningkatkan kualiti pembelajaran dan persembahan melalui penglibatan dalam pelbagai inisiatif seperti konsert, bengkel dan pertandingan.
  2. Memberi peluang Pasukan Jasa Wind untuk bertukar-tukar maklumat dengan pemuzik-pemuzik antarabangsa.
  3. Meningkatkan usaha dan mutu persembahan Pasukan Jasa Wind.
  4. Memperluaskan peluang pembelajaran muzik dalam kalangan ahli Pasukan Jasa Wind.
  5. Memberi peluang kepada Pasukan Jasa Wind bagi memahami dan menimba pengalaman berkaitan pembangunan kualiti muzik di peringkat global.
  6. Mengharumkan nama SEMSAS dengan penglibatan dalam pertandingan di peringkat antarabangsa.