Tarikh : 7 Januari 2020 (Selasa)

Masa : 8.30 – 1.00 tengah hari

Seluruh warga kerja sekolah mengucapkan setinggi-tinggi ucapan tahniah dan syabas kepada murid-murid baharu tingkatan 1. Seramai 91  orang yang terdiri daripada 48 orang pelajar perempuan dan 43 orang pelajar lelaki telah diterima masuk ke SM Sains Sultan Haji Ahmad Shah berdasarkan keputusan UPSR tahun 2019. Selamat Datang ke SEMSAS dan tahniah kerana telah menjadi  warga SEMSAS. Diharapkan anak-anak pelajar yang diterima masuk ke sini akan meneruskan kecemerlangan mereka di peringkat menengah rendah dan menengah atas. Majlis  Pendaftaran Murid tingkatan 1 dimulakan dengan ucapan NYD PIBG, Timb Presiden EXSAS, Pengetua, PPS Insp  Nur Atiqah, diikuti Taklimat PK HEM. Murid tingkatan 1 menerima abang angkat dan kakak angkat untuk membantu mereka membiasakan diri  dengan kehidupan di sekolah dan di asrama SEMSAS.

klik di sini untuk gambar - gambar sekitar Majlis Pendaftaran Tingkatan 1